ОСТАННІ НОВИНИ

В СБУ прокоментували «прослушку» у домі Віталія Портникова у Львові

Наталя Дуляба

|

У Головному управлінні СБУ у Львівській області кажуть, що розпочали розслідування після того, як відомий журналіст і політичний оглядач Віталій Портников знайшов у своїй львівській квартирі «прослушку». Про це йдеться в офіційній заяві, яке опублікувало відомство у своєму Facebook.

«Львівське обласне управління СБУ встановлює усі обставини появи у квартирі Віталія Портникова пристрою, котрий, за словами журналіста, міг використовуватись для прихованого запису розмов. Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, а також призначені експертизи, які мають встановити, чи дійсно виявлений предмет є спеціальним технічним засобом і чи може він використовуватися для негласного отримання інформації», – кажуть у спецслужбі.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) ККУ.

Нагадаємо, про те, що у квартирі, яку у Львові орендує Віталій Портников, виявили прослуховуючий пристрій, стало відомо 10 серпня. Диктофон, який може довгий час вести запис, знайшов сам журналіст під час прибирання. На пристрої був інвентарний номер.

55-річний публіцист і телеведучий напередодні повномасштабної війни оселився у Львові. Після виявлення «прослушки» у своєму блозі на YouTube Віталій Портников говорив, що не знає, хто саме і коли міг її встановити у його квартирі, втім він переконаний: той, хто це зробив, є ворогом незалежно від того, який у цієї особи є паспорт.

Додамо, що Віталій Портников є українським журналістом, публіцистом і політичним оглядачем єврейського походження. Постійний автор аналітичних статей в українських і російських виданнях на політичну і історичну тематику. Член Українського ПЕН.

Зараз співпрацює з «Радіо Свобода» та телеканалом «Еспресо», де веде програми «Політклуб Віталія Портникова» та «Суботній політклуб».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *