ОСТАННІ НОВИНИ

Ще один керівник Amnesty залишає організацію через незгоду зі звітом про ЗСУ

Ірина Марчук

|

Співзасновник шведського підрозділу Amnesty International Пер Вестберг заявив, що покидає свою посаду через скандальний звіт організації про Збройні сили України. Про це повідомляє шведська газета «Svenska Dagbladet».

Пер Вестберг заявив, що з самого початку Amnesty International працювала над звільненням політичних в’язнів. Однак, організація поступово «розширила свій мандат».

«Я є членом (організації – ред.) вже майже шістдесят років. З важким серцем, я через заяви Amnesty щодо війни в Україні, закінчую свою довгу і плідну співпрацю»,  – сказав Пер Вестберг.

До слова, Вестберг у 1964 році став засновником шведської філії Amnesty International. У 1976–1982 роках займав посаду головного редактора найбільшої щоденної газети Швеції Dagens Nyheter. Також Пер Вестберг є членом комітету Нобелівської премії з літератури.

Нагадаємо, що раніше Amnesty International опублікувала звіт, у якому йшлось про те, що українські військові нібито створюють загрозу цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи озброєння в житлових районах, зокрема в школах і лікарнях.

На знак протесту із позицією керівництва організації очільниця українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук 5 серпня 2022 року заявила про звільнення.

Водночас, британська газета The Times опублікувала редакційну колонку з заголовком «Думка The Times», що доповідь Amnesty International про Україну – путінська пропаганда.

The Times вважають абсолютно правим президента Володимира Зеленського, який заявив, що організація перекладає відповідальність з агресора на жертву, готує вибіркові звіти і не бачить знищених релігійних споруд, 900 медичних та понад 2200 освітніх російськими авіаударами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *