ОСТАННІ НОВИНИ

The Times назвала Amnesty International пропагандистами Путіна

Андрій Котенський

|

Британська газета The Times опублікувала редакційну колонку з заголовком «Думка The Times», що доповідь Amnesty International про Україну – путінська пропаганда. Про це повідомляє Еспресо.

Журналісти заявили, що позицію Amnesty International можна прирівняти до дій пацифістки Віри Бріттейн та її прихильників у 1945 році, які після новин про нацистські табори смерті в Європі заявили, що інформація про ці звірства були опубліковані частково для виправдання бомбардувань німецьких міст антигітлерівською коаліцією.

The Times вважають абсолютно правим президента Володимира Зеленського, який заявив, що організація перекладає відповідальність з агресора на жертву, готує вибіркові звіти і не бачить знищених релігійних споруд, 900 медичних та понад 2200 освітніх російськими авіаударами.

«Amnesty International не подала своїх звітів про те, як російські окупанти неодноразово свідомо били по чергах людей за водою, по евакуаційних автобусах, по зупинках громадського транспорту, по меморіалах, по кладовищах, по табору з військовополоненими в Оленівці», – зауважив нещодавно Президент України.

Окрім цього, у газеті нагадали, що Amnesty International «не вперше принижується» перед Кремлем, адже минулого року вони скасували визнання в’язнем сумління росіянина Олексія Навального.

На думку журналістів, репутацію Amnesty International вже не врятувати.

«Колись поважна гуманітарна кампанія Amnesty сьогодні демонструє сумну байдужість до пригнічення. Показавши себе м’якою до злочинів і м’якою до фашизму, вона повинна мати пристойність піти зі сцени», – підсумували The Times.

Нагадаємо, міжнародна неурядова правозахисна організація Amnesty International у своєму звіті заявила, що українські військові наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс прокоментувала заяву Amnesty International та сказала, якби Росія припинила вторгнення в Україну, небезпеки для мирних мешканців не було б.

На знак незгоди з позицією керівництва організації очільниця українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук 5 серпня 2022 року заявила про звільнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *