ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині заарештували корпоративні права росіян на понад 35 млн грн

Анастасія Диняк

|

Суд наклав арешт на корпоративні права підприємств, які знаходяться у Львові та області, засновниками яких є громадяни РФ. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, йдеться про три підприємства у Львові та області з різних галузей. За даними правоохоронців, засновниками або бенефіціарами компаній є громадяни РФ.

У суду львівські прокурори довели, що підприємства займалися фінансування військової агресії Росії проти України. Окрім того, на підприємстві по виготовленню меблів упродовж 2020 року ухилялися від сплати податків. Унаслідок цього до держбюджету не надійшло понад 8 мільйонів гривень. По даному факту арешт наклали на фінансові активи вартістю понад 32,8 мільйона гривень.

Також в одній з компаній кошти, отримані від діяльності щодо проектування в сфері енергетики, перераховувалися по ланцюгу фінансових операцій до РФ.

Суд арештував об’єкти нерухомого майна на загальну суму понад 35,3 мільйона гривень. Усе передали в розпорядження Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Слідчі розпочали три кримінальні провадженнях за фактами шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, ухилення від сплати податків та службового підроблення  (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *