ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський закликав Захід заборонити в’їзд росіянам

Анастасія Диняк

|

Президент України Володимир Зеленський закликав західні країни заборонити в’їзд усіх росіян у відповідь на окупацію Росією українських територій. Про це він повідомив у інтерв’ю The Washington Post.

Так, Зеленський наголосив, що світ має закрити кордони для росіян, адже вони «забирають чужу землю». За словами президента, громадяни РФ повинні «жити у своєму світі, поки не змінять свою філософію».

«Тоді вони зрозуміють. Вони скажуть: «Ця [війна] не має до нас жодного стосунку. Все населення не може нести відповідальність, чи не так?» Може. Населення обрало цей уряд і не бореться з ним, не сперечається з ним, не кричить на нього», – пояснив він.

Зеленський додав, що наразі санкції проти агресора не є значними і західним країнам варто подумати про закриття кордонів для росіян та повне ембарго на купівлю російських енергоносіїв.

У The Washington Post зазначили, що наразі обмеження для громадян Росії діють лише у повітряному просторі, адже більшість країн Європи закрили його для РФ. Однак російські громадяни досі можуть вільно подавати документи на отримання візи, зокрема для відвідування Сполучених Штатів.

Нагадаємо, раніше петиція про заборону в’їзду громадянам Росії на територію України на наступні 50 років набрала необхідні 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *