ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині торгували автівками, привезеними з-за кордону для ЗСУ

Ірина Марчук

|

Правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке під виглядом допомоги ЗСУ завезло з-за кордону 135 автомобілів, а насправді потім їх продавали у Дніпрі, Львівській та Івано-Франківській областях. Про це Львівському порталу повідомили у Державній прикордонній службі України.

Встановлено, що злочинну схему організував мешканець Дніпра, який для цього спеціально зареєстрував благодійну організацію.

Прикриваючись благодійною діяльністю, він та його спільники з квітня виїжджали за кордон, аби завозити в Україну автомобілі, отримані як гуманітарну допомогу для української армії.

Але замість того, щоб передати машини ЗСУ, зловмисники продавали їх. Відомо, що 135 автівками торгували у Дніпрі, у Львівській та Івано-Франківській областях.

Під час обшуків правоохоронці вилучили 33 автомобілі, які завезли в Україну як гуманітарну допомогу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) ККУ.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі триває слідство, правоохоронці встановлюють всі деталі нелегальної схеми, а також інших осіб, що можуть бути причетні до неї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Держприкордонслужба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *