ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський обговорив із генсеком НАТО пріоритети військової підтримки

Наталя Дуляба

|

Під час телефонної розмови президент Володимир Зеленський обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом пріоритети військової підтримки України. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Володимир Зеленський розповів про ситуацію на фронті і наголосив на необхідності пришвидшення і збільшення поставок важкої зброї від країн-членів НАТО. Саме це, за словами президента, дозволить ЗСУ успішно відбивати російських атак та перейти до подальшого контрнаступу.

«Крім того, Володимир Зеленський наголосив на важливості одержання нашою державою від Альянсу в максимально стислі терміни нелетальної військової допомоги в межах комплексного пакету, який був затверджений на Мадридському саміті НАТО. Він зробив акцент на важливості забезпечення повного фінансування вказаної допомоги», – вказано в офіційному повідомленні Офісу президента.

Також глава держави обговорив із очільником НАТО гуманітарного розмінування території України та висловив сподівання щодо прискорення постачання необхідного обладнання.

Зі свого боку Єнс Столтенберг у своєму Twitter’і так підсумував результати розмови з президентом України: «Була хороша телефонна розмова з президентом Володимиром Зеленським щодо пріоритетів військової підтримки. Життєво важливо, щоб НАТО та союзники надавали ще більше допомоги Україні і ще швидше. Також обговорили першу партію зерна з моменту вторгнення росії та необхідність повного виконання угоди, спонсорованої ООН і нашим союзником Туреччиною».

В офіційному комюніке розмови Офіс президента України також додав, що Єнс Столтенберг привітав угоду щодо розблокування експорту українського зерна через чорноморські порти та відправлення з Одеси першого судна зі збіжжям. Також він висловив співчуття у зв’язку з убивством росією українських військовополонених в Оленівці.

Крім того, глава держави запросив Єнса Столтенберга взяти участь в онлайн-саміті Кримської платформи, який відбудеться вже 23 серпня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *