ОСТАННІ НОВИНИ

В російській армії бракує офіцерів, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Через значні втрати в Україні армії рф суттєво бракує офіцерів, тому військове керівництво почало масово і без розбору присвоювати звання молодшого лейтенанта. Також в росії влаштували «полювання» на симулянтів. Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

Щоб заповнити дефіцит офіцерів в російській армії, особам сержантського складу без відповідного досвіду та освіти почали масово присвоювати звання молодших лейтенантів.

Ще однією причиною дефіциту кадрів українська розвідка називає небажання військовослужбовців збройних сил та росгвардії з далекосхідних регіонів брати участь в бойових діях на території України.

«В тому числі через те, що їх часто включають до складу так званих «зведених підрозділів», які формують не за професійною ознакою. В результаті велика кількість військових в них не має належної підготовки, що призводить до додаткового збільшення втрат», – кажуть у розвідці.

Разом із тим чимало окупантів, які вже воювали в Україні, не хочуть повертатися в свої підрозділи, вказуючи як причину відмови проблеми зі здоров’ям. Тому щоб запобігти «відтоку кадрів», керівництво збройних сил рф формує військово-лікарські комісії. Їхнє головне завдання – виявляти військовослужбовців, які імітують захворювання та поранення для ухилення від участі у бойових діях.

Також відомо, що у невеликих населених пунктах Ростовської області проходить активна мобілізаційна підготовка військовозобов’язаних осіб. Обласні військові комісаріати здійснюють призов молодих людей, які проходили військову службу та мають артилерійський досвід.

Осіб, які служили у піхотних військах, записують до військового резерву. Їм повідомляють про необхідність прибуття за викликом для ротації військовослужбовців, що нині беруть участь у війні проти України, при цьому конкретні терміни не оголошують.

За даними розвідників, майже з кожного села Ростовської області на військову службу зараз призвали від семи до десяти місцевих жителів.

Нагадаємо, за останніми офіційними даними, на війні проти України росія вже втратила 40 500 своїх військових. Йдеться як про звичайних рядових солдатів, так і про офіцерів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *