ОСТАННІ НОВИНИ

У санаторії на Львівщині заробляли на переселенцях

Наталя Дуляба

|

В одному з державних санаторіїв у Червоноградському районі, який мав стати безкоштовним прихистком для вимушених переселенців, за поселення вимагали гроші. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Про який саме державний санаторій йдеться, правоохоронці не уточняють. Але відомо, що на злочинній діяльності викрили головну бухгалтерку закладу.

Встановлено, що санаторій мав прийняти на тимчасове безкоштовне проживання вимушених переселенців, проте головна бухгалтерка закладу вимагала у них гроші за поселення. Отримавши неправомірну вигоду, вона видавала фальсифіковані квитанції про оплату житла, а гроші забирала собі.

Зловмисниці вже оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – до десяти років тюрми із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці з’ясовують причетність інших осіб до нелегальної схеми у держсанаторії. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *