На Сумщині СБУ затримала ворожого коригувальника вогню

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував артобстріли прикордонних районів Сумщини та збирав розвіддані щодо українських військових. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, за даними правоохоронців, місцевий мешканець проводив розвідувально-підривну діяльність на Сумщині. Зокрема, він збирав розвіддані щодо місць дислокації Сил оборони України поблизу державного кордону та інформацію щодо переміщення підрозділів з військовою технікою ЗСУ.

Чоловік робив фото та відеофіксацію необхідних об’єктів, а згодом надсилав співробітнику ФСБ РФ у вигляді електронних файлів з прив’язкою до місцевості. Ці дані мали допомогти росіянами під час масованих артилерійських обстрілів регіону.

В Офісі Генпрокурора України зазначили, що жителя Сумщини затримано за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *