ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині чоловік примушував українців до депортації до РФ

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці заочно повідомили про підозру українцю, який брав участь у примусовій «евакуації» до Росії громадян України з тимчасово окупованих територій. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора України.

Так, за даними слідства, у березні 2022 року мешканець Сартани Маріупольського району добровільно погодився на пропозицію окупантів та обійняв посаду так званого «начальника відділу по роботі з місцевим населенням адміністрації міста Новоазовська ДНР».

Чоловік відповідав за організацію роботи із залучення населення до співпраці з окупаційною владою та примусову евакуація місцевих мешканців до РФ.

Окрім того, у квітні 2022 року брав участь у «нараді», яку проводив у селищі Сартана так званий «лідер ДНР».

Псевдопосадовцю заочно повідомили про підозру у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *