ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові шахрай видурив у пенсіонерки 8 тисяч доларів

Ольга Денисяка

|

У Львові літня жінка передала шахраю 8 тисяч доларів США нібито для лікування її доньки, яка, за словами злочинця, травмувалась в ДТП. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

25 липня о 17:20 год. у поліцію звернулась 76-річна пенсіонерка, жителька Львова, яка повідомила, що до неї зателефонувала нібито її донька та розповіла, що потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і для лікування терміново необхідні гроші.

Пенсіонерка сприйняла цю вигадану історію на віру і в подальшому до неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала кошти у сумі 8 тисяч доларів США. Згодом з’ясувалось, що в аварію родичка заявниці не потрапляла, а насправді літня жінка стала жертвою шахрая.

За допомогою відео з камер спостереження «Безпечна Львівщина», поліцейські встановили що до скоєння злочину причетний 36-річний львів’янин, раніше судимий за крадіжки та збут наркотиків, а також його місце перебування. Його затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, грошові у зловмисника вилучили.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на термін до дванадцяти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність зловмисника до вчинення інших злочинів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *