ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ спіймала поширювача російської пропаганди на окупованій Донеччині

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці затримали жителя Донеччини, який організував трансляцію російських пропагандистських каналів на території окупованого регіону. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Йдеться про мешканця Донецької області, якого російські спецслужби залучили до проведення підривної діяльності проти України. Він розробив мобільний додаток для операційних систем Android, Apple і телевізорів із підтримкою технології Smart TV, через який транслював про кремлівський контент на окупованій території регіону.

«Відповідні «ефіри» проросійські агітатори використовували для поширення гасел на підтримку загарбників і виправдовування їхніх злочинів, у тому числі на сході України», – кажуть в СБУ.

Ворожого агента вдалося вивести на підконтрольну Україні територію, де його й затримали. Зраднику оголосили підозру за ст.436 Кримінального кодексу України (пропаганда війни).

Максимальне покарання, яке йому загрожує, – до трьох років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *