ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський призначив в. о. голови СБУ Василя Малюка. Що про нього відомо?

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський призначив тимчасово виконувати обов’язки очільника Служби безпеки України заступника голови СБУ Василя Малюка. Про це йдеться у відповідному указі президента від 18 липня.

«Першому заступнику Голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов’язки Голови Служби безпеки України», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що напередодні Зеленський усунув з посади очільника Служби безпеки України Івана Баканова відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України.

У статті 47 йдеться: «Невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов’язків».

Що відомо про Василя Малюка?

Перед призначенням на посаду виконувача обов’язків глави СБУ Василь Малюк працював заступником Івана Баканова, про що йдеться в указі №77 від 28 лютого 2022 року.

Як пише Апостроф, за день до цього, 27 лютого, Малюка звільнили з посади заступника міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, на якій він пробув близько 11 днів. Щодо інших посад теперішнього виконувача обов’язків глави СБУ відомо про те, що 21 липня 2021 року його звільнили з посади першого заступника голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Також ще на початку вересня 2021 року Василя Малюка помітили на дні народження заступника глави Офісу президента Олега Татарова. На святуванні були високопоставлені правоохоронці, які були пов’язані із розслідуванням справи проти самого винуватця свята.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *