ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень з України намагались незаконно виїхати 79 осіб

Андрій Котенський

|

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою намагалось незаконно перетнути 79 правопорушників. Водночас на кордоні затримано більше 121 тисячі пачок контрабанди сигарет та інших контрабандних товарів на 63 млн. гривень. Про це Львівському порталу повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

За даними прикордонників, за минулий тиждень держкордон перетнули майже 555 тисяч осіб та майже 125 тисяч транспортних засобів.

За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 79 осіб. 42 з них намагались використати документи з ознаками підробки аби потрапити до суміжних країн через пункти пропуску. Усіх затриманих порушників було передано представникам національної поліції. Крім того, усього за минулий тиждень прикордонниками викрито 219 спроб використання інших підроблених документів (довідок, посвідчень тощо).

37 осіб спробували нелегально перетнути кордон в обхід визначених пунктів пропуску. На них складено матеріали про адмінправопорушення та передано до суду. Порушникам загрожує до 8500 гривень штрафу або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Окрім того, зусиллями прикордонників за тиждень було припинено переміщення більше 121 тисячі пачок сигарет та понад, 2150 штук препаратів, які містять психотропні речовини. У пунктах пропуску виявлено предметів та товарів, прихованих від прикордонно-митного контролю, на суму понад 63 мільйонів гривень. Серед цього переліку: лісоматеріали, електронні пристрої для куріння, меблева фурнітура тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *