ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та ЄС підписали угоду про співпрацю у медичній галузі

Андрій Котенський

|

У Львові підписали угоду про співпрацю між Україною та Європейським Союзом у медичній сфері. Підписання Угоди про участь України у програмі «EU4 Health» відбулось у одній з лікарень Першого медичного об’єднання Львова. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Одним із важливих пунктів документа є пошук партнерів для будівництва реабілітаційного центру за проєктом «Незламні» у Львові. Національний центр надаватиме належну медичну допомогу всім українцям, які постраждали внаслідок військових дій рф.

Єврокомісарка з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес пояснила, що підписання цієї угоди дозволить Україні отримувати додаткове медичне фінансування. Також Міністр охорони здоров’я України зможе звертатись напряму до міністрів країн Європейського Союзу.

«Сьогодні маємо історичну подію. Ця угода дозволяє системі охорони здоров’я інтегруватись у європейський простір. Ми своєю працею, своєю відданістю показали, що ми є європейцями, що в нас цінності європейські. Сьогодні  Європа показала, що вважає нас своєю родиною», – зауважив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *