ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський призначив спецпредставника з питань Африки і Близького Сходу

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський призначив Максима Субха спеціальним представником України з питань Африки та Близького Сходу. Про це йдеться в указі глави держави №491 від 12 липня.

«Призначити Субха Максима Алійовича Спеціальним представником України з питань Близького Сходу та Африки», – вказано у документі.

Зазначимо, що дотепер 42-річний Максим Субх був послом України в Алжирі, а за сумісництвом – послом в Ісламській Республіці Мавританія.

Ще наприкінці червня Володимир Зеленський заявив, що в Україні з’явиться спецпредставник у справах Африки. Він підкреслив, що започатковує нову політику України щодо Африки, аби активізувати діалог з усіма країнами континенту.

Зараз вперше в історії готують турне міністра закордонних справ України державами Субсахарської Африки. Також із візитом у країни Африки приїдуть і представники Верховної Ради.

Зауважимо, що за даними видання Politico, президент Сенегалу Макі Салл просив Євросоюз скасувати частину санкцій проти росії, аби африканські країни без проблем могли закуповувати сільгосппродукцію у рф.

Довідково: Максим Субх – український дипломат та історик. Надзвичайний та Повноважний посол України в Алжирі протягом 2018-2022 років. Кандидат історичних наук. Свою дипломатичну кар’єру розпочав у 2004 році, працював в Об’єднаних Арабських Еміратах, Катарі, Алжирі, Мавританії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *