ОСТАННІ НОВИНИ

ДБР відкрило кримінал через звинувачення у знищенні резонансних справ

Ольга Денисяка

|

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через публічні звинувачення бюро у знищенні матеріалів резонансних кримінальних справ. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі ДБР.

В ДБР називають інформацію про знищення кримінальних справ недостовірною і заявляють, що таким чином деякі діячі намагаються дестабілізувати роботу Державного бюро розслідувань. Тому ДБР відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 343 КК України (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця).

У бюро наголошують, що всі кримінальні провадження, у тому числі й резонансні та важливі: щодо підписання «Харківських угод», розгону Майдану, «вугільна справа» та інші, розслідуються у повній відповідності до раніше затверджених планів і будуть передані до суду у визначені терміни.

«На початку гарячої фази війни росії проти України Державне бюро розслідувань, як і інші правоохоронні органи, знищило лише ті окремі матеріальні носії секретної інформації щодо яких були відповідні законодавчі вимоги, регламентовані «Порядком організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях», – заявляють в ДБР.

Крім того, в бюро зауважили, що погодження прокурорів для знищення таких документів вимагається лише в умовах мирного часу, тоді як знищення секретної інформації в умовах воєнного стану цього не передбачає.

«Звинувачення Бюро у, нібито, безпідставному знищенні важливих матеріалів, які ускладнюють подальше розслідування резонансних справ – не відповідає дійсності. Мета таких повідомлень – дискредитувати Бюро в умовах воєнного часу та розбалансувати усю правоохоронну систему, а також вивести з-під відповідальності окремих чиновників та високопосадовців, що вчинили незаконні дії чи бездіяльність. Закликаємо журналістів не вестися на інформаційні маніпуляції «діячів» та не поширювати неперевірену та маніпулятивну інформацію», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань звинуватили у знищенні матеріалів 140 резонансних кримінальних проваджень. Своєю чергою ДБР інформацію спростувало та запевнило, що всі справи збережено. Всі деталі читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *