ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ арештувала активи «Газпрому», «Роснєфті» та «Росатому»

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України арештувала активи українських компаній, які належать російським «Газпрому», «Роснєфті» та «Росатому» на понад 2 мільярди гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, арешт наклали на корпоративні права та нерухоме майно 11 підприємств, кінцевими власниками яких є російські корпорації  «Нефтяная компания «Роснефть», «Росатом» та «ПАО «Газпром».

За даними слідства частина прибутку від діяльності підприємств йшла на фінансування війни проти України, а також на підтримку діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

Загальна вартість арештованих активів становить понад 2,1 мільярда гривень. Окрім того, арешт накладено на 46 об’єктів нерухомого майна. Усе буде вилучене на користь України.

«Завдяки своєчасному арешту цих активів вдалося заблокувати спроби фактичних власників «переписати» їх на підставних осіб, щоб зберегти контроль над ними», – додали в СБУ.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 113 (диверсія) та ч. 1 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *