ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти дають маріупольцям 5 літрів води на тиждень

Анастасія Диняк

|

У тимчасово окупованому Маріуполі місцеві мешканці отримують 5 літрів питної води на тиждень, в черзі за якою вони стоять з самого ранку. Про це Львівському порталу повідомили у Маріупольській міській раді.

Так, проблема з водою є однією з найбільших у тимчасово окупованому Маріуполі. Місцевим мешканцям доводиться набирати воду у калюжах та каналізаційних колодязях. Однак, це є небезпечно через можливість зараження інфекційними хворобами, по всьому місту розташовані стихійні поховання та звалища сміття.

«Вже більше двох місяців окупанти блокують маріупольцям доступ до чистої питної води в необхідній кількості. Люди вимушені стояти у черзі чи шукати якість альтернативні варіанти. При цьому якість води, яка є взагалі ніхто не перевіряє. Загарбники в центрі Європи зробили так, що вода стала справжнім золотом», – наголосив мер міста Вадим Бойченко.

Сама ж окупаційна «влада» видає людям по п’ять літрів питної води на тиждень. Зауважимо, денна норма для дорослої особи становить близько 1,3 літра на добу, тобто 9,1 літра на тиждень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *