ОСТАННІ НОВИНИ

ОБСЄ припиняє діяльність в Україні через вето росії

Ольга Денисяка

|

ОБСЄ закриє Офіс проєктного координатора в Україні через позицію росії, яка не дала згоди на продовження його мандату. Про це йдеться в заяві ОБСЄ.

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід оголосили, що організація розпочала заходи щодо закриття Офісу координатора проєктів в Україні через вето росії.

«На жаль, незважаючи на переважну підтримку з боку держав-учасниць продовження важливої ​​роботи, яку Координатор проекту виконував протягом 23 років, консенсусу щодо продовження його мандату не було досягнуто через позицію російської федерації», – сказав Голова ОБСЄ.

Польське керівництво зазначило, що докладатиме всіх зусиль, щоб ОБСЄ залишалася присутньою та співпрацювала з Україною.

«Сьогодні, коли країна стикається з безпрецедентними викликами та труднощами через війну, яка триває, наша підтримка важлива як ніколи», – наголосив Рау.

Організація припиняє свою діяльність в Україні з 1 липня.

Зазначимо, що офіс проєктів ОБСЄ в Україні був створений 1 червня 1999 року. Його завдання були зосереджені на зміцненні безпеки країни та розвитку її законодавства, інституцій та практики відповідно до демократичних стандартів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *