ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівщині розікрали гроші на будівництві каналізації

Андрій Котенський

|

На Яворівщині розікрали 350 тис. грн бюджетних коштів громади на будівництві каналізації. Колишнього голову сільради підозрюють у заволодінні майже 260 тис. грн, а фахівця з технагляду ще майже на 90 тис. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

За даними слідства, 49-річний сільський голова уклав договір з одним із львівських підприємств на будівництво каналізаційних мереж на двох центральних вулицях населеного пункту.

У прокуратурі Львівщини повідомили, що чоловік знав про те, що підрядною організацією не встановлено визначене договором обладнання, необхідне для запуску каналізаційної мережі, але підписав відповідні акти виконаних робіт, у яких було зазначено про їх встановлення. В подальшому фальшиві документи стали підставою для перерахування коштів на рахунок підрядника. Таким чином, фігурант відмив майже 260 000 грн грошей громади.

Окрім того до суду скеровано обвинувальний акт щодо службової особи – 53-річної жінки, яку обвинувачують у службовій недбалості через неналежне здійснення технічного нагляду за виконанням робіт по об’єкту. Вона підписала недостовірні акти виконаних робіт, внаслідок чого підрядник отримав ще понад 88 тис. грн за фактично невиконані будівельні роботи.

Колишньому сільському голові загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі, а його колезі до трьох років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *