ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали ексКГБшника за корегування ударів по Яворівському полігону

Ольга Денисяка

|

У Львові затримали експрацівника КГБ СССР, який допомагав окупантам наносити ракетні удари по території Яворівського полігону у Львівській області. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець Львова, будучи колишнім працівником КГБ СССР, протягом березня 2022 року надавав допомогу державі-агресору та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України.

Так, чоловік за допомогою одного з месенджерів передавав інформацію представниками рф про місцезнаходження ЗСУ на території Львівської області для нанесення ракетних ударів.

Водночас в Службі безпеки України повідомили, що затриманий агент рф коригував ракетні обстріли по Яворівському військовому полігону на Львівщині.

«Оперативники спецслужби встановили: інформацію ворогу передавав колишній працівник КДБ. Точні локації з позначками на карті він надсилав куратору через спеціально прихований чат у Телеграм-каналі. І  внаслідок ракетних обстрілів по Яворівському полігону загинуло понад 50 військовослужбовців, ще майже 150 отримали поранення», – йдеться в повідомленні СБУ.

Наразі агенту рф повідомили про підозру у державній зраді Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *