ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі дали переселенцю зі Слов’янська шанс ходити

Анастасія Диняк

|

У Львові медики поставили на ноги чоловіка, який вимушено переїхав за Слов’янська та вже два роки не міг ходити. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, у 2019 році Павло впав і зламав ногу. Чоловік потребував операції і встановлення металевих конструкцій, однак відмовився від лікування. За півроку у чоловіка сформувався «несправжній суглоб», нога втратила опірність і почала згинатися у різні боки. Два роки Павло не міг самостійно пересуватися.

З початком повномасштабного вторгнення фізична вада заважала чоловіку виїхати зі Слов’янська. До Львова у квітні його привезли евакуаційним потягом. Оперувати Павла взялися у відділенні травматології лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова.

«Навіть тут, аби наважитися на операцію, пацієнтові знадобилося два тижні. Зрештою нашим травматологам вдалося позбутися «фіктивного суглобу», вирівняти вісь та довжину кінців і встановити металеві конструкції, які, до речі, оплатили благодійники», – розповіли у Першому медоб’єднанні Львова.

Наразі у Павла триває реабілітація, яка продовжиться й через три місяці, коли він зможе ставати на ногу. За словами лікарів, уже за пів року пацієнт повернеться до нормального життя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *