ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія припинить виплачувати українським біженцям по 200 євро

Ольга Денисяка

|

Верхня палата парламенту Чехії підтримала скасування виплат гуманітарної допомоги в розмірі 5000 крон (200 євро) для українських біженців вимушеним переселенцям, які безкоштовно отримують від Чехії притулок, харчування та гігієнічні засоби, виплачувати кошти вже не будуть. Про це з посиланням на Czech Radio пише hromadske.

Таке рішення чеської влади спрямоване проти «дотаційного туризму». Держава, скажімо, перевірятиме, чи справді проживають зареєстровані в Чехії біженці за тими адресами, про які вони заявили. Крім того, гуманітарну допомогу будуть надавати за місцем постійної реєстрації з початку другого місяця перебування біженців на території Чехії.

Менше з тим, документ іще має підписати президент Чехії Мілош Земан.

Раніше чеський уряд вже ухвалив рішення про те, що «тимчасовий захист» для переселенців з України не надаватиметься громадянам, які одночасно мають паспорти й інших країн ЄС. Також чеська влада продовжила заборону на оформлення віз та дозволів на перебування в Чехії громадянам росії та Білорусі.

За даними ООН, Чехія надала притулок більш як 370 тисяч українцям. Також вона надає військову допомогу Україні — наприклад, передала тимчасові мости, які використовуватимуть для відновлення сполучення з деокупованими територіями

Крім того, в Чехії заявляли, що будуть ремонтувати українські танки та бронетранспортери, пошкоджені під час бойових дій. До всього, через війну в Україні Чехія вже заморозила активи росіян та російських компаній на сотні мільйонів крон, але планує арештовувати російське майно і надалі.

Як повідомляв Львівський портал, у Польщі також припинять виплати допомоги біженцям з України. Раніше польський уряд щодня виплачував українським біженцям по 40 злотих, що становить близько 276 гривень. Виплати мали забезпечувати проживання та харчування українців. Однак з 1 липня виплати припиняються. Польська влада розраховує, що українці зможуть працевлаштуватися та забезпечувати себе самостійно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *