ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові врятували підлітка з Лисичанська, якому в легеню потрапив уламок снаряду

Наталя Дуляба

|

У лікарні святого Миколая на Орлика медики врятували 13-річного хлопця з Лисичанська, якому уламок ворожого снаряду травмував праву легеню. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

4-сантиметровий уламок снаряду потрапив у праву легеню 13-річного Святослава після обстрілу у Лисичанську. Саме так росіяни святкували 9 травня на Донбасі. Тоді мама, батько та син саме поверталися від бабусі із міста у свій приватний будинок на околиці. Вони навіть не встигли зайти на подвір’я дому, як почався обстріл.

Святослав отримав мінно-вибухове поранення. Уламок потрапив у його шию над правою ключицею, пройшов через усю легеню і зупинився у її нижніх сегментах над діафрагмою. Мама, яка є медсестрою у лисичанській лікарні, негайно взялася надавати хлопцю першу невідкладну допомогу.

Пораненого підлітка доставили до лікарні у Бахмут. Потім його чекала довга дорога до Львова у реанімаційному вагоні медичного потяга. Як тільки медики лікарні святого Миколая стабілізували стан пацієнта, хірурги взялися за термінову операцію.

«Ситуація була складна: через розташування уламка виникала загроза видалення легені або сильної кровотечі. Через мінідоступ у 3 см наші лікарі Дмитро Грицак та Юрій Король видалили сформовані згустки та сам уламок. Кровотечу вдалося зупинити. Попри усі ризики втручання пройшло успішно», – розповіли медики.

Через кілька днів після операції Святослава перевели у загальну палату. Зараз йому вже можна виходити на вулицю. Хлопець дуже чекає моменту, коли лікарі дозволять займатися спортом і їздити на велосипеді.

Але найбільше Святослав мріє, щоб його родина нарешті об’єдналася: найстарший 28-річний брат із Боярки на Київщині наразі безвісти зниклий, але сім’я не втрачає надії відшукати його. Середній 25-річний брат перебуває в Києві, а батько – у Лисичанську, зв’язок із ним зник ще 9 травня.

Крім того, Святослав уже думає, як відновити пошкоджений будинок та доробити ремонт у своїй кімнаті, куди так і не встиг переїхати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Перше ТМО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *