ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада з'ясує, хто з депутатів виїхав з України

Ольга Денисяка

|

Львівська обласна рада звернеться до прикордонників із запитом, щоб з’ясувати, хто з депутатів перебуває за кордоном. Про це під час сесії 14 червня повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, передає кореспондент Львівського порталу.

На початку сесії депутати запитали в голови облради Ірини Гримак, хто з обранців виїхав з країни після початку повномасштабної війни і досі перебуває за кордоном. Ірина Гримак відповіла, що дійсно дехто з їхніх колег зараз перебуває за кордоном, серед них є і жінки, і чоловіки. Однак жодних імен не назвала.

Згодом голова Львівської облради разом з депутатами вирішили, що відправлять до Держприкордонслужби запит, в якому запитають, хто з обранців перебуває за кордоном більше двох тижнів.

Крім того, під час засідання стало відомо, що відсутній на сесії депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Седіло вирішив скласти мандат і написав відповідну заяву. Ірина Гримак повідомила, що жодної заяви від нього ще не отримала. Також наразі невідома причина, чому депутат вирішив достроково скласти свої повноваження.

Зазначимо, що за даними ЗМІ Микола Седіло виїхав з України 26 лютого, тобто вже після запровадження воєнного стану і заборони виїжджати за кордон чоловікам від 18 до 60 років.

Додамо, що Микола Седіло був обраний депутатом Львівської обласної ради за результатами місцевих виборів у жовтні 2020 року. В облраді він представляв фракцію «Європейська Солідарність». Також він був депутатом облради попереднього скликання і представляв політичну партію «Блок Петра Порошенка».

Як пишуть Варіанти, Седіло є приватним підприємцем, власником ТзОВ «Кам-Транс», що займається вантажним транспортом, спільно з львів’янкою Маріною Фречкою. У 2020 році він збільшив свою готівку з 6 мільйонів гривень до 15 млн грн

Як повідомляв Львівський портал, Львівська обласна рада достроково припинила повноваження депутата від фракції «Європейська Солідарність» Григорія Козловського. Про бажання скласти мандат заявив сам Козловський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *