ОСТАННІ НОВИНИ

Політтехнолога Медведчука обвинувачують у державній зраді

Наталя Дуляба

|

Політтехнологу кума путіна Віктора Медведчука заочно оголосили підозру у державній зраді. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

«Підозру в державній зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України) отримав політтехнолог Медведчука. Це стало можливим одразу після висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, яка проаналізувала масив доказів, зібраний співробітниками Служби безпеки», – йдеться у повідомленні.

В СБУ не називають ім’я обвинуваченого, проте за даними журналістів Української правди, йдеться про політтехнолога Михайла Погребинського.

Згідно з висновком вищезгаданої експертизи, висловлювання та діяльність підозрюваного були «спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України».

Під час обшуків правоохоронці вилучили речі і документи, що підтверджують зв’язки фігуранта з рф. Серед них – аналітичні матеріали щодо проведення «денацифікації та демілітаризації України». Зараз спецслужби з’ясовують, чи використовували ці та інші матеріали під час планування повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Крім того, слідство встановило, що обвинувачений був пов’язаний зі співробітниками російських спецслужб, які діяли в Україні під прикриттям дипломатичних посад.

«Він часто брав участь у пропагандистських програмах на російському телебаченні та очолював групу політтехнологів і політичних експертів, які систематично готували аналітичні записки щодо суспільно-політичної обстановки в Україні, надавали пропозиції для посилення російського впливу в суспільстві», – наголошують в Службі безпеки.

«Підозрюваний, будучи громадянином України, упродовж кількох років надавав рф допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Діючи як «експерт» він неодноразово брав участь в ефірах телевізійних передач, ток-шоу та інтерв’ю, поширюючи напрацьовані російські меседжі, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі, деморалізацію української армії, формування негативного іміджу України на міжнародній арені. Таким чином підозрюваний проводив пропагандистську діяльність, направлену на просування вигідних рф ідеологічних установок, чим сприяв країні-агресору у проведенні підривної діяльності проти України», – ще так додають у Київській міській прокуратурі.

Наразі фігуранту справи заочно оголосили підозру у державній зраді. Санкція ч.1 ст. 111 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *