ОСТАННІ НОВИНИ

Starlink отримала ліцензію оператора в Україні

Ольга Денисяка

|

Компанія Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») отримала ліцензію оператора. Про це повідомив у Facebook міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Компанія Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») отримала ліцензію оператора. Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1», – повідомив Михайло Федоров.

Як пояснив міністр, це означає, що представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні.

Нагадаємо, на початку повномасштабної війни міністр цифрової трасформації України Михайло  Федоров звернувся до Ілона Маска з проханням надати Україні Starlink. Вже через тиждень він отримав відповідь, а через тиждень в Україну доставили перші 500 станцій Starlink з безкоштовною прошивкою.

Наразі в країні працюють понад 10 тисяч станцій. Зокрема вони допомагають ЗСУ бути на зв’язку та реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об’єктів та медзакладів. Декілька таких терміналів вже є і на Львівщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *