ОСТАННІ НОВИНИ

Для відновлення музею Сковороди створили спеціальний фонд

Наталя Дуляба

|

Кошти на відновлення зруйнованого росіянами музею Григорія Сковороди на Харківщині збиратимуть через спеціальний фонд. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

Мінкульт разом із Харківською ОВА створили фонд для відновлення музею Григорія Сковороди у селі Сковородинівка. Кошти збиратимуть від благодійників, міжнародних донорів, долучиться фінансово й Україна. Попередньо вже є домовленості з західними партнерами, які згодні виділити гроші.

«Наразі це єдиний варіант, аби відремонтувати музей швидко, не затягуючи. Адже як ми знаємо, час у цьому випадку може лише погіршити зруйноване, в тому числі через погодні умови…Вже проведено інспекцію та визначений перелік робіт, потрібних для відновлення музею», – написав Олександр Ткаченко.

За його словами, збір коштів буде публічним, його контролюватиме держава.

Нагадаємо, музей Григорія Сковороди у селі Сковородинівка Харківської області – це будинок, у якому останні роки свого життя мешкав і творив відомий український філософ. Цьогоріч виповнюється 300 років із дня його народження.

Музей російські війська своїми обстрілами зруйнували 6 травня. Снаряд влучив просто у дах, будівля знищена. Найцінніші музейні експонати вціліли, адже їх заздалегідь перевезли у безпечне місце.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Олег Синєгубов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *