ОСТАННІ НОВИНИ

Туреччина закрила небо для літаків рф, що прямують до Сирії

Ольга Денисяка

|

Туреччина закрила повітряний простір для російських військових та цивільних літаків, що прямують до Сирії. Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає Радіо Свобода.

У Сирії перебуває російський військовий контингент, зокрема бойові літаки.

За словами Чавушоглу, дозволи видавалися на три місяці, термін дії останнього закінчився у квітні, і Туреччина його не продовжувала. Про причини цього кроку він не сказав, проте нагадав про заборону на прохід бойових кораблів, що діє зараз, через протоку Босфор – Туреччина ввела її у зв’язку з війною в Україні.

Через турецький повітряний простір йде найкоротший шлях із Росії до Сирії. Його закриття означає, що доведеться використовувати повітряний простір над Іраном та Іраком.

Чавушоглу зазначив, що Туреччина продовжує посередницькі зусилля у переговорах Росії та України. За його словами, тривають переговори у робочих підгрупах, а також існує попередня згода президентів України та Росії на зустріч у Туреччині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *