ОСТАННІ НОВИНИ

ДБР розслідує понад 230 проваджень за держзраду

Андрій Котенський

|

Від початку активного нападу Росії на Україну слідчі ДБР порушили 154 кримінальні провадження за державну зраду та 81 провадження – за колабораційну діяльність. Серед фігурантів – голови сільських рад, депутати різних рівнів, посадовці, судді, правоохоронці та військовослужбовці. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі територіального управління ДБР Львова.

Найбільше справ щодо зрадників розслідує Територіальне управління ДБР Краматорська. 109 проваджень відкрито за державну зраду, 74 – за колабораційну діяльність.

За фактом держзради переважна більшість справ стосується працівників правоохоронних органів. Також слідчі ДБР Краматорська розслідують кримінальне провадження відносно працівника одного з лісгоспів, який почав співпрацювати з окупантами.

ТУ ДБР Полтави порушило 15 кримінальних проваджень за державну зраду, 1 – за колабораційну діяльність. Серед фігурантів: співробітники правоохоронних органів, депутати місцевих рад та голова одного з районних судів.

ТУ ДБР Мелітополя порушило 18 проваджень. За державну зраду – 16, колабораційну діяльність – 2.

ТУ ДБР Миколаєва – порушило 8 проваджень. За державну зраду – 4, колабораційну діяльність – 4.

Серед фігурантів троє військовослужбовців Збройних сил України, які у 2014 році, під час анексії АР Крим російськими агресорами, зрадили присязі та перейшли на біг ворога. У лютому 2022 року дезертири «повернулись» в Україну, у складі російської армії для проведення бойових дій на Миколаївщині.

На початку березня зрадників було затримано.

ТУ ДБР Львова – порушило 6 проваджень за державну зраду, а ТУ ДБР Києва – 5 проваджень за державну зраду та колабораційну діяльність.

ДБР застерігає усіх чиновників та правоохоронців від співпраці з російсько-окупаційними військами та наголошує на невідворотності суворого покарання за такі злочини. Короткострокова вигода від «служіння» окупантам перетвориться на ганебне і тривале ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *