В Івано-Франківську викрили інтернет-агітаторку «відновлення СРСР»

Наталя Дуляба

|

Силовики викрили 44-річну мешканку Івано-Франківська, яка у мережі агітувала за «відновлення СРСР» та поширювала різний деструктивний контент. Про це йдеться на сторінці управління СБУ в Івано-Франківській області у Facebook.

Встановлено, що 44-річна жителька Івано-Франківська під різними псевдонімами вела у соцмережах агітацію «за оновлений СРСР», заперечувала факт розпаду Радянського Союзу і легітимність проголошення колишніми республіками незалежності.

Жінка адмініструвала канали в Youtube, профілі у Facebook та сторінки у ВКонтактє, де розміщувався деструктивний контент. Вона відстоювала ідею «одного народу росії-Руси», відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року.

«24 лютого, в день початку повномасштабного нападу РФ на Україну, фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером мобільного оператора. З ним вона вела обговорення державності, незалежності та суверенітету України, а також подій російсько-української війни», – кажуть в СБУ.

Під час обшуків у прихильниці «руського міра» силовики вилучили український паспорт та ще й паспорт громадянки російської федерації, техніку з доказами протиправної діяльності.

За цим фактом вже відкрито кримінальне провадження, прихильниці СРСР вже оголосили підозру. Тепер їй «світить» від 5 до 10 років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *