ОСТАННІ НОВИНИ

РФ поширює фейк про нібито утримування на Рівненській АЕС російських атомників, – МЗС

Ольга Денисяка

|

Росія поширює дезінформацію в МАГАТЕ про нібито утримування російських атомників на Рівненській АЕС. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що жодних російських спеціалістів-атомників на Рівненській АЕС не було і немає.

«Четверо озброєних громадян рф супроводжували вантаж елементів ядерного палива, що прибув на атомну станцію ще до 24 лютого. З моменту прибуття вантажу зазначені особи забезпечували його охорону до завершення розвантаження відповідно до умов контракту.  Після передачі вантажу українській стороні 23 березня роззброєні російські громадяни покинули територію Рівненської АЕС», – йдеться в повідомленні.

В МЗС наголошують, що зараз росіяни перебувають в готелі за власною волею. Наразі вони не висловлюють бажання повертатися до росії.  Якщо російські громадяни змінять план, українська сторона готова надати їм сприяння в поверненні на територію рф відповідно до існуючих процедур.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *