ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині фіксують зменшення потоку переселенців

Андрій Котенський

|

Потік внутрішньо переселених осіб на Львівщину зменшується, про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

За словами голови комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради, співкоординаторки Центру для прийняття та подальшої координації переселенців Іванни Герус, зменшення на Львівщині майже на 70% зменшився потік переселенців.

«Раніше щоденно до Львова прибувало понад тисячу осіб. Це були люди з різними потребами. Ми їм шукали житло та надавали допомогу харчами, розвозили на поселення вдень і вночі. Зараз за день на Арену Львів звертаються до трьохсот осіб», – зазначила депутатка та наголосила, що для перевезень переселених осіб використовуються закуплені за співфінансування обласної ради автобуси «школярики».

Для тимчасового перебування новоприбулих громадян на території центру координації розгорнуто спальні місця. Тут кожен має можливість відпочити, щоб визначитися чи залишатися на Львівщині, або ж вирушати в іншу область чи за кордон.

За словами Іванни Герус, волонтери постійно формують групи охочих поселитися в населених пунктах Львівської області. Працівники центру координації постійно перебувають на зв’язку з органами місцевого самоврядування, організовано відвозять людей на поселення у громади.

«Ми організовані, працюємо єдиною командою та готові приймати та допомагати кожному, хто втікає від війни та шукає порятунку на Львівщині», – запевнила Іванна Герус.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *