ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проведуть безкоштовні екскурсії для переселенців

Ольга Денисяка

|

Асоціації галеристів за співпраці Львівської міської ради запускає благодійну культурну ініціативу «Львів зустрічає». Мова про організацію серії безкоштовних подій для вимушено переміщених українців, які проживають зараз у Львові. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Програма подій включає легкі ознайомчі прогулянки вулицями, парками та мистецькими просторами Львова, які проводитимуть засновники та працівники місцевих культурних інституцій.

«Сьогодні люди тікають з-під ворожих куль та градів, подалі від жаху і страхів і дуже потребують зігрітися. І не лише тілом, але й душею. Сьогодні у Львова є місія. Місто стало прихистком для багатьох українців в умовах війни. Надбання Львова – його мистецтво та архітектура, його культура і люди можуть стати таким перемикачем», – зазначають організатори.

Розклад подій:

П’ятниця, 18 березня

14.00 – екскурсія галереєю «Зелена канапа», розмова з автором актуальної виставки Іваном Винарчиком. Тривалість – 1 година.

16.00 – прогулянка Стрийським парком з Павлом Гудімовим та Олександрою Сладковою. Зустріч під вхідною аркою з вулиці Паркової. Тривалість – 2 години.

18:00 – екскурсія Наталі Туліної-Маруняк виставкою «Євген Лисик. Драма» в артцентрі «Я Галерея». Зустріч – вул. Шота Руставелі, 8. Другий поверх. Тривалість – 1 година.

Субота, 19 березня

11:00 – прогулянка вуличками середньовічного Львова з Вадимом Оліярником. Зустріч біля головного входу в Ратушу. Тривалість – 1,5-2 години.

14:00 – Австрійський Львів з Вадимом Оліярником. Зустріч біля Львівського оперного театру. Тривалість – 1,5-2 години.

Неділя, 19 березня

13:00 – Art walk з Мартою Троцюк галереями Львова. Місце зустрічі – вул. Вірменська, 7 (біля входу у галерея «Зелена канапа»). Тривалість – 2 години.

14:00 – екскурсія Павла Гудімова простором артцентру «Я Галерея». Зустріч – вул. Шота Руставелі, 8. Другий поверх. Тривалість – 1,5 години.

14.00 – Вероніка Чериднеченко розповість про свій проект у КМЦ «Дзиґа», також буде можливість побувати у VR-світі.Зустріч – вул. Вірменська, 35. Тривалість – 1 година.

Вівторок, 21 березня

13.00 – Art walk з Мартою Троцюк галереями Львова. Місце зустрічі – площа Петрушeвича, 8 (біля Aroma Kava). Тривалість – 2 години

Контактні телефони:

+380 97 924 9792 артцентр «Я Галерея»

+380 50 665 0603 галерея «Зелена канапа»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *