ОСТАННІ НОВИНИ

З початку війни в Україні загинула 61 дитина

Ольга Денисяка

|

Станом на 13:00 год. 9 березня з початку вторгнення Росії в Україні загинула 61 дитина, ще 100 дітей отримали поранення. Про це на сторінці у Facebook повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

За її даними, наразі невідомою залишається доля 55 дітей будинку дитини у Ворзелі на Київщині. Також вона нагадала, що у Маріуполі вперше за десятки років, і вперше, мабуть, з часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла 6-річна дівчинка. Рятувальники дістали її з-під завалів будинку.

Людмила Денісова наголосила, що такі дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права порушують основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я. Та вкотре закликала країни НАТО закрити небо.

Львівський портал повідомляв, що лише за минулу добу, 8 березня, від рук російських окупантів загинули троє дітей, з них двоє немовлята.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *