ОСТАННІ НОВИНИ

Російські військові вбили 21 дитину в Україні

Ольга Денисяка

|

За сім днів війни в Україні російські війська вбили 21 невинну дитину, ще 55 поранили. Про це у Facebook заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

З початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 21 дитина та постраждало 55 дітей. Лише від повітряного удару по Житомиру сьогодні вночі загинула одина дитина і ще шістьох було поранено. Їх вдалось врятувати з напівзруйнованих будинків.

«Сьогодні вночі внаслідок повітряного удару в м. Житомирі загинула одна дитина та постраждало 6 дітей. Їх було врятовано з підвалів напівзруйнованих будинків. Своїми діями збройних сил Російської Федерації продовжують цинічно порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини», – заявила Денісова.

Денісова заявила, що частини цих смертей можна було уникнути у разі встановлення безпольотної зони над Україною. Уповноважена Верховної Ради з прав людини закликала міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації підтримати ініціативу закриття українського неба від винищувачів ворога.

Нагадаємо, станом ранок 2 березня Росія втратила 5840 військових та сотні одиниць техніки. У Генштабі ЗСУ кажуть, що окупанти знизили темпи наступу, але все ще продовжують спроби розвинути успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України.

Відомо, що противник масово кидає зброю, здається в полон або пересувається в бік білоруського чи російського кордону. Продовжує чинити опір військове керівництво. Також є інформація, що росіяни кидають у бій навіть курсантів військових училищ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *