ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підписав заявку на членство України в ЄС

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Про це йдеться в Телеграмі Верховної Ради України.

«Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Історичний момент», – йдеться в повідомленні.


Як пише hromadske, у документі Україна зазначає, що подає заявку відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз. Водночас Україна зазначає, що прагне приєднатися до ЄС, оскільки поважає цінності, закріплені у статті 2 Договору про ЄС.

У цій статті йдеться про цінності поваги до людської гідності, свободи, демократії, рівності, правової держави та дотримання прав людини, включаючи права меншин.

Стаття передбачає, що ці цінності є спільними для держав-членів ЄС у межах суспільства, що характеризується плюралізмом, недискримінацією, терпимістю, справедливістю, солідарністю та рівністю жінок та чоловіків.

Хто підтримав Україну?

Вступ України до ЄС вже підтримали Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков, президент Румунії Клаус Йоганніс, президент Литви Ґітанас Наусєда, голова МЗС Чехії Ян Липовський, а також Естонія, Латвія, Словаччина, Словенія тощо.

Перш ніж країна подасть заяву про вступ, вона, як правило, повинна підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Україна вже має такий документ: політичну частину угоди було підписано 21 березня 2014 року, економічну частину — 27 червня 2014 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *