ОСТАННІ НОВИНИ

Британія вирішила не пускати у свої порти російські судна

Андрій Котенський

|

Велика Британія анонсувала закриття своїх портів для будь-яких пов’язаних із Росією суден у відповідь на війну Путіна проти України. Відповідне розпорядження оприлюднив міністр транспорту Грент Шаппс, пише Українська правда.

Він зазначає, що Британія попередила керівництво РФ про серйозні наслідки у разі вторгнення в Україну.

«Судноплавство є дуже важливим для міжнародної торгівлі і ми повинні зробити свій внесок для обмеження можливостей Росії і притягнення її керівництва до відповідальності.

У цих обставинах Міністерство транспорту не вважає нормальним, щоб російські кораблі могли і далі заходити у порти Британії. З цього моменту просимо британські порти не надавати доступу жодному судну, щодо яких є підстави вважати, що вони належать, контролюються, найняті або керуються будь-якою особою, пов’язаною з Росією (…) або підсанкційною особою; ходять під російським прапором; зареєстровані у Росії», – заявив міністр.

Він зазначив, що міністерство допомагатиме портам з’ясовувати, яких саме суден стосується заборона.

Раніше прикордонники українського осторва Зміїний відмовилися здаватися в полон і сказали ту саму крилату фразу «русский корабль, иди на х#й!».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *