ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вдруге за добу лунали сирени через російський штурмовик

Оксана Попович

|

Причиною другого сигналу повітряної тривоги, який лунав в місті 25 лютого перед обідом, став російський літак Су-25. Штурмовик рухався в напрямку Львова, однак удару не завдав. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив очільник Львівської ОДА Максим Козицький.

У Львові вдруге за добу 25 лютого лунали сигнали повітряної тривоги. Оповіщення населення розпочали о 12:17 год. Проте вже о 13:00 загрозу атаки з повітря зняли.

Як зазначив Максим Козицький, другу тривогу оголошували через літак Су-25, який порушив повітряний простір України та летів у напрямку Львова.

Авіаударів по Львівщині цей літак не завдав.

Варто зазначити, що Су-25 (за класифікацією НАТО — Frogfoot, неформально — Грач) – це одномісний броньований дозвуковий штурмовик. Його використовують для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі при візуальній видимості цілі.

Також такий літак може знищувати об’єкти по заданим координатам в умовах льотної погоди. Су-25 не є бомбардувальником, а наносить точкові удари.

Нагадаємо, перші сирени у Львові лунали у п’ятницю, 25 лютого, близько 7 ранку. Водночас перед обідом про повітряну загрозу оповістили ще раз.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *