ОСТАННІ НОВИНИ

Що робити, коли чуєте оповіщення сирен у Львові: інструкція

Андрій Котенський

|

Із початком війни Росії проти України ми нагадуємо львів’янам, що робити коли ви чуєте систему оповіщення, та гул сирени, повідомляє Львівський портал.

Уривчасте звучання електросирени означає сигнал «УВАГА ВСІМ». Почувши його, необхідно негайно увімкнути телеприймачі на телеканали UA: ЛЬВІВ та «Перший Західний». Увімкнути радіостанції «Українське радіо Львів» на частоті 103.3 FM та «Радіо ПЕРШЕ» на частоті 88,2 FM.

Якщо у цей час не маєте доступу до телебачення та радіо, зателефонуйте на багатоканальний безкоштовний телефон 0 800 600 491. Також інформацію буде оприлюднено на каналі «Оповіщення цивільного захисту» у месенджері Telegram.

Навчальну перевірку системи оповіщення проводять один раз на квартал, як правило у третю середу останнього місяця кварталу. Про цю перевірку напередодні повідомляють у ЗМІ

Як відомо, у Львові створили місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення, яка включає на сьогодні 77 сирен (69 електричних та 8 сучасних електронних) та 152 вуличні ІР-гучномовці, які, крім звучання сирен, надають мовну інформацію про подію.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Путін почав війну проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *