ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництво урбан-парку у Львові розпочнуть у червні

Оксана Попович

|

Сучасний урбан-парк збудують поблизу Центру творчості та юнацтва у мікрорайоні Погулянка. Там будівельні роботи стартують вже на початку літа. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

У червні розпочнуть будівництво сучасного урбан-парку у Львові. Комплекс зведуть біля Центру творчості та юнацтва, що в мікрорайоні Погулянка.

«Цю локацію вибрали невипадково. По-перше, за традицією саме там щовихідних збираються містяни. По-друге, поблизу розташовано багато культурних та освітніх об’єктів.   Не менш важливо, що і сама площа дозволяє створювати нові зони відпочинку», – розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Наразі триває розробка проєктно-кошторисної документації щодо самого урбан-парку, а також перенесення лінії електропередач, розміщених на цій території.

Майбутній урбан-парк матиме відкриту територію із майданчиками для занять вуличними танцями: від брейкдансу, хіп-хопу і до вуличного паркуру. Ще там функціонуватиме баскетбольний майданчик під відкритим небом. Крім того, планують облаштувати також ігрові майданчики для дітей.

В урбан-парку проводитимуть яскраві фестивалі, шоу вуличних культур, всеукраїнські та міжнародні батли та змагання, майстер-класи для популяризації активного способу життя та створення креативного контенту.

Нагадаємо, у межах програми «Велике будівництво» у 30 обласних центрах і великих містах України з’являться 30 унікальних урбан-парків. Так, на будівництво урбан-парку у Львові з держбюджету скерують близько 100 мільйонів гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *