ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не нападала і не надсилала диверсантів до Росії, – Кулеба

Аліса Белей

|

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на фейкові російські заяви про нібито агресію з боку українських військових. Він закликав Росію зупинити свою фабрику фейків. Про це у Twitter написав глава МЗС.

У понеділок, 21 лютого, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував дезінформацію, яку поширює Росія на виправдання своїх агресивних дій проти України.

«Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна: не нападала на Донецьк, Луганськ, не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон, не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні, не вчиняла диверсій, не планує подібних дій. Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків», – заявив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Російські пропагандистські ЗМІ поширили інформацію про те, що 21 лютого – за кілька годин до засідання Радбезу РФ – на територію Росії увійшла група якихось «українських диверсантів», а потім і дві українські бойових машини піхоти, які мали забрали «диверсантів». Державна прикордонна служба України наголосила, що це черговий фейк.

Додамо, що починаючи з 18 лютого, коли ватажки ОРДЛО почали примусову евакуацію жителів окупованої частини Донбасу до Росії, російські медіа усе частіше поширюють фейки – то про вибухи в Донецьку та Луганську, то про плани України наступати, то про нібито українські снаряди на території РФ. Україна та західні розвідки попереджали, що Росія може використати фейки для повномасштабного вторгнення в Україну.

Також слід зауважити, що зараз Путін проводить засідання Ради безпеки РФ, де такі фейки можуть використати для ухвалення будь-яких божевільних рішень.

Додамо, 21 лютого Міністр оборони України Олексій Резніков озвучив сценарій російської агресії. Він заявив, що рівень загрози високий.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *