ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові готові надавати психологічну підтримку містянам та переселенцям

Аліса Белей

|

Психологи Львівського Центру соціальних служб, релігійних спільнот, громадських організацій та платформ, практикуючі психологи безкоштовно надаватимуть психологічну допомогу усім, хто її потребуватиме. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

За психологічною підтримкою зможуть звернутися як мешканці Львівської громади, так і люди, які у випадку загострення ситуації на кордонах України та повномасштабної російської агресії, вимушено приїдуть до Львова з інших регіонів країни.

«Під час останніх подій ми спостерігаємо, що у багатьох дорослих, дітей, а, особливо, у літніх людей, з якими працюють соціальні служби Львова, підвищився рівень тривожності. І це зовсім не дивно: тривожні чутки линуть звідусіль. Про агресію з боку Росії говорять усюди: у транспорті, магазині, по телебаченню. Ситуація напружена. І часом люди самостійно не можуть опанувати себе, впоратись із тривогою чи панікою. І ми просто мусимо допомогти їм пережити цей непростий час», – розповіла директор міського Центру соціальних служб Алла Горбач.

Загальну координацію роботи цієї «психологічної служби» здійснює Львівський міський Центр соціальних служб, що на вул. Театральна, 10. У разі потреби, люди зможуть зателефонувати на «Гарячу лінію», яка уже діє на базі установи за номером 0 800 307 305. У разі загострення ситуації, «Гаряча лінія» працюватиме в посиленому режимі.

Уже зараз психологи і психотерапевти міста, які долучились до цієї ініціативи, напрацьовують план координації допомоги.

«Пам’ятайте, інформаційна дезорієнтація – це ціль ворога. Заохочуємо читати лише перевірені офіційні канали інформації. І зберігати спокій та холодний розум», – додають у Центрі соціальних служб.

Нагадаємо, у Львові визначили, де прийматимуть переселенців, якщо почнеться війна. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *