ОСТАННІ НОВИНИ

У кам’яниці на площі Ринок обвалилась сходова клітка

Ірина Марчук

|

У неділю, 20 лютого, на вулиці Ставропігійській, 5, що у самому центрі Львова, обвалилась сходова клітка. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

За попередніми даними, інцидент трапився близько 13:45 год. У житловому будинку №5 на вул. Ставропігійській стався обвал сходової клітки з 3-го на 2-ий поверх. Постраждалих немає.

Як повідомили у Львівській міській раді: «Станом на зараз є мешканці у двох квартирах. Фахівці ДСНС працюють на місці, щоб уможливити вихід з помешкання для цих людей. Крім того, ми збираємо інформацію, у кого з мешканців будинку є потреба відселення, якщо вони не мають можливості піти до родичів чи до друзів. При потребі ми їм це забезпечимо».

До кінця дня рятувальники будуть розбирати уламки у будинку. Також найближчим часом проєктанти вирішать, як відновлювати сходову клітку.

У Головному управлінні ДСНС у Львівській області повідомили, що до проведення робіт залучили 23 рятувальників та 4 одиниці спецтехніки.

Наразі, всі обставини обвалу встановлюються.

До слова, цей будинок є пам’яткою національного значення. Його будували будували упродовж XV-XVI століть. Кам’яниця є одним із зразків періодів готики та ренесансу. У XIX столітті її реконструювали, вона набула рис архітектури історизму.  Наразі це приміщення є житловим будинком.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *