ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові понад 1200 воїнів-афганців отримають матеріальну допомогу

Аліса Белей

|

З нагоди 33-ої річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан воїнам-афганцям та членам сімей загиблих, які живуть на території Львівської міської територіальної громади, виплатять матеріальну допомогу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

Так, одноразову матеріальну допомогу отримають 1271 воїнів-афганців і члени сімей загиблих. Відповідні розпорядження вже підписав міський голова Львова.

Такі допомоги отримають не лише мешканці Львова, а й ті воїни-афганці, що живуть на території Львівської громади й перебувають на обліку у відділах соцзахисту. Загалом на такі виплати із бюджеут витратять 1 млн 366 тис. грн.

Такі допомоги отримають не лише мешканці Львова, а й ті воїни-афганці, що живуть на території Львівської громади й перебувають на обліку у відділах соцзахисту.

Як повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР, одноразову матеріальну допомогу отримають:

  • особи, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан, учасники бойових дій: 768 воїнів отримають по 1000 грн;
  • особи з інвалідністю 1-ї групи, які брали учать у бойових діях на території Республіки Афганістан: 9 воїнів отримають по 2500 гривень;
  • особи з інвалідністю 2-ї групи, які брали учать у бойових діях на території Республіки Афганістан: 164 воїни отримають по 1500 грн;
  • особи з інвалідністю 3-ї групи, які брали учать у бойових діях на території Республіки Афганістан: 238 воїнів отримають по 1000 грн;
  • члени сімей загиблих (померлих) осіб, які брали учать у бойових діях на території Республіки Афганістан: 92 особи отримають по 1000 гривень.

Додамо, що учасників бойових дій на території інших держав в Україні вшановують щороку 15 лютого. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента України у 2004 році та присвячена закінченню виведення військ СРСР з території Афганістану.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал і на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *