ОСТАННІ НОВИНИ

Дорогою ціною: уряд виділив майже 17 млрд грн на гарантії безпеки польотів

Оксана Попович

|

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні в неділю, 13 лютого, перерозподілив 16,6 млрд грн на гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України. Про це у своєму Telegram-каналі розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відтак, 16,6 млрд грн виділять Міністерству інфраструктури з метою гарантування безпеки польотів в Україні. Ці кошти підуть для страхових та лізингових компаній, а також авіаперевізників.

«Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну наших громадян, що зараз перебувають за кордоном», – пояснив прем’єр.

Як додав у своєму Telegram-каналі представник Кабінету міністрів в парламенті Тарас Мельничук, ці кошти уряд направив шляхом зменшення обсягу видатків на обслуговування державного боргу.

Так, 16,6 млрд грн виділять Міністерству інфраструктури вже з 14 лютого і до моменту врегулювання зовнішньополітичних загроз. Кошти лежатимуть на рахунку умовного зберігання міністерства.

Також Мінінфраструктури доручили затвердити перелік повітряних суден, на які поширюється надання держгарантій.

«Після врегулювання та нормалізації зовнішньополітичних загроз невикористані кошти будуть спрямовані на відновлення бюджетних призначень за програмою «Резервний фонд» з подальшим спрямуванням на обслуговування державного боргу», – зазначив Мельничук.

Нагадаємо, міжнародні страхові компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, з понеділка, 14 лютого, припиняють страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій. Відтак, деякі авіакомпанії були вимушені припинити польоти. Зокрема, компанії KLM, SkyUp та Ryanair скасували певні рейси та припинили продаж квитків.

Крім того, Украерорух попередив авіаперевізників про потенційно небезпечну зону у повітряному просторі над Чорним морем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *