ОСТАННІ НОВИНИ

Без машин і з громадським простором: як зміниться вулиця біля Органного залу

Наталя Дуляба

|

Навесні у Львові візьмуться ремонтувати аварійну підпірну стінку на вул. Професорській, що між головним корпусом «Львівської політехніки» та Органним залом. Після цього вулиця стане пішохідною, тут облаштують новий громадський простір. Про це Львівському порталу повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Йдеться про невеличку вул. Професорську, протяжність якої становить трохи більше 150 м. Вона фактично з’єднує вул. Степана Бандери з вул. Устияновича. Поруч – головний корпус «Львівської політехніки», костел святої Марії Магдалини та Органний зал.

Через аварійну підпірну стінку вул. Професорську перекрили для руху з 14 грудня. За три місяці кут її нахилу збільшився на 16 см, тому проїзд вулицею унеможливили.

Навесні, як тільки буде сприятлива погода, тут планують демонтувати аварійну підпірну стінку і облаштувати новий громадський простір. При цьому вулицю зроблять пішохідною. Всі роботи відбуватимуться у межах реконструкції вул. Степана Бандери.

«Згідно із концепцією автомобілі вул. Професорською вже не поїдуть: територія між головним корпусом «Львівської політехніки» та Органним залом стане пішохідною зоною. На цій ділянці буде облаштовано новий громадський простір для відпочинку львів’ян. Після реконструкції підпірної стінки цей ухил засіють травою», – кажуть в ЛКП «Львівавтодор».

У скільки обійдуться роботи на вул. Професорській, на підприємстві поки не уточняють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *