На Львівщині військовий та іноземець планували замовне вбивство

Оксана Попович

|

Чоловіки отримали замовлення на вбивство представника місцевого забудовника. Однак втілити задум не встигли, зловмисників затримала поліція. Про це Львівському порталу повідомили у Державному бюро розслідувань.

Так, виконавцями злочину виступали двоє осіб –  інструктор з бойової підготовки однієї з військових частин Нацгвардії та громадянин Білорусі. Замовлення військовослужбовець з іноземцем отримали ще влітку 2021 року. Вони мали вбити представника однієї з фінансово-промислових груп Прикарпаття.

До злочину чоловіки ретельно готувалися – запаслися засобами конфіденційного зв’язку, технічними пристроями для стеження за транспортом, автомобілем, зброєю та навіть боєприпасами. Аби визначити найбільш сприятливі для вчинення злочину місце і час, зловмисники стежили за жертвою, вивчали його спосіб життя та щоденні маршрути.

Проте реалізувати задумане чоловіки не встигли, адже за кілька днів до злочину їх викрили правоохоронці. За підготовку до замовного вбивства та зберігання зброї без дозволу військовому та білорусу «світить» до 15 років за ґратами.

Слідчі Теруправління ДБР Львова передали цю справу до суду. Водночас слідство щодо замовника вбивства триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДБР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *